ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана14/02/2018

СЛУЖЕН ПАРАСТОС И ПОЛОЖЕНИ ВИЈЕНИЦИ

 

ПРИЈЕДОР, 14. ФЕБРУАРА /СРНА/ - У Цркви Свете Тројице у Приједору данас је, поводом Дана Бораца Републике Српске, служен парастос, а потом су положени вијенци и прислужене свијеће на централно спомен-обиљежје "За крст часни".

 

Предсједник градске Борачке организације Зоран Предојевић изјавио је да је ово дан сјећања и евоцирања успомена на пут приједорских ратних јединица и сабораца који су уградили своје животе у темеље Републике Српске.

"Овом приликом ћемо упозорити политичаре да ти људи који су дали своје животе траже од нас да свим средствима штитимо опстанак Републике Српске и да се боримо за права демобилисаних бораца, ратних војних инвалида и породица погинулих бораца", рекао је Предојевић новинарима.

Он је додао да борци вјерују да ће ова власт препознати те проблеме и да ће заједничким снагама са борачким организацијама те проблеме и рјешавати.

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић истакао је да је ово дан када се сви присјећају оних који су стали у заштиту својих огњишта и породица.

"То је дан када се сјећамо свих оних који су животе дали у одбрани Републике Српске и ово је један частан датум којег сви борци Републике Српске обиљежавају и који је постао дан свих бораца који су учествовали у одбрамбено-отаџбинском рату", рекао је Ђаковић.

Поводом Дана бораца, одржане су и радна и свечана сједница Скупштине Борачке организације града Приједора.

У приједорских ратним јединицама страдао је 631 борац, од којих је 575 Приједорчана, док су други били припадници тих јединица из других општина.