ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет14/02/2018

ПАТРИЈАРХ КИРИЛ ЗА ОДРЖАВАЊЕ СПЕЦИЈАЛНОГ СТАТУСА ЈЕРУСАЛИМА

 

МОСКВА, 14. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Одржавање специјалног статуса Јерусалима и гаранције различитим религијама су основни принципи за одржавање мира на том тлу, изјавио је патријарх московски и цијеле Русије Кирил.

 

Он је на састанку са палестинским предсједником Махмудом Абасом у Манастиру Светог Данила у Москви рекао да је кључ мира у "библијским земљама" рјешавање односа Палестине и Израела.

"Трајни мир може бити остварен једино кроз преговоре, у којима се у обзир узимају интереси обје стране, имајући на уму да специјални статус Јерусалима мора да се одржи и да су загарантовани услови за религијске активности", рекао је партијарх Кирил.

Руски патријарх је напоменуо да су везе између палестинске Владе и Руске православне цркве виталне усљед великог броја православних хришћана који посјећују Палестину током ходочашћа, пренио је ТАСС.

"Света земља је увијек у нашем срцу. То мјесто је повезано са кључним догађајима у светој историји. Зато све што се дешава тамо привлачи нашу пажњу", додао је руски патријарх.