ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво14/02/2018

УРУЧЕНИ КЉУЧЕВИ САНИТЕТСКИХ ВОЗИЛА ЗА ШЕСТ ДОМОВА ЗДРАВЉА

 

ЧЕЛИНАЦ, 14. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић данас је у Дому здравља "Свети Врачеви" у Челинцу уручио кључеве за нова опремљена санитетска возила директорима домова здравља Прњавор, Пале, Хан Пијесак, Рудо, Шековићи и Челинац, чија је укупна набавна вриједност 448.300 КМ.

 

"Ово су средства Свјетске банке која су остала из пројекта изградње и реконструкције домова здравља и амбуланти породичне медицине. Гледали смо да географски буду заступљени сви крајеви Републике Српске", истакао је Богданић и додао да је ресорно министарство обезбиједило 70 одсто средстава за набавку, док су остатак новца издвојиле локалне заједнице.

Према његовим ријечима, испоруком ових возила у примарну здравствену заштиту у протеклих 10 година уложено је око 47 милиона КМ кроз градњу, реконструкцију и опремање домова здравља и амбуланти породичне медицине.

Директор Дома здравља у Рудом Марина Миликић захвалила је Богданићу јер је, како каже, било немогуће да сопственим средствима набаве санитетско возило.

"Набавком овог возила знатно ћемо унаприједити квалитет здравствене заштите у нашој општини на задовољство наших корисника", нагласила је Миликићева.

Начелник општине Челинац Момчило Зељковић изразио је наду да ће ново санитетско возило запослени у Дому здравља у Челинцу што мање користити.

"Сада имамо два потпуно опремљена возила, што је довољно да покријемо потребе пријављених корисника здравствене заштите", закључио је Зељковић.