ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура09/03/2018

КОНКУРС ЗА ИЗБОР НАЈЉЕПШИХ ЋИРИЛИЧНИХ РУКОПИСА

 

ДЕРВЕНТА, 9. МАРТА /СРНА/ - Српско просвјетно и културно друштво /СПКД/ "Просвјета" из Дервенте расписало је конкурс за избор најљепших рукописа ћириличног писма, на којем могу учествовати сви ученици основних и средњих школа, као и грађани локалне заједнице, саопштено је из овог друштва.

 

Конкурсна комисија ће размотрити и оцијенити све радове који буду написани својеручно, ћириличним писмом, у форми пет реченица садржаја посвећеног Васкрсу.

"Радови треба да буду написани на папиру формата А4, са или без линија, налив пером, пенкалом или оловком, са својеручно написаним именом аутора, адресом становања и бројем контакт телефона", наводе из "Просвјете".

Из овог друштва препоручују наставницима и професорима српског језика да радове ученика сваке деветогодишње и средње школе организовано доставе Општинском одбору СПКД "Просвјета" Дервента, што не искључује право ученика да самостално доставе своје радове.

Радови на конкурс достављају се у једном примјерку најкасније до 31. марта на адресу Општински одбор СПКД "Просвјета" Дервента.

Имена добитника награда биће објављена у "Дервентском листу" и другим средствима јавног информисања након Васкрса.

Награде ће бити додијељене за прва, друга и трећа мјеста за најљепше рукописе ћириличног писма у три категорије.