ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана11/03/2018

ПЛАКЕТА СА ЗЛАТНИМ ГРБОМ ОПШТИНЕ УРУЧЕНА ПРЕДСЈЕДНИКУ ДОДИКУ

 

СРЕБРЕНИЦА, 11. МАРТА /СРНА/ - Предсједнику Републике Српске Милорад Додику данас је на свечаној сједници Скупштине општине Сребреница уручено највеће општинско признање - Плакета са златним грбом општине, која му је додијељена за изузетан допринос развоју ове локалне заједнице поводом 11. марта, Дана општине.

 

Одлуку о додјели навећег општинског признања предсједнику Српске донијела је скупштинска већина коју чине српски одборници.

Бошњачки одборници противили су се тој одлуци и бојкотовали су данашњу сједницу, али је већи број грађана бошњачке националности присуствовао свечаном засједању локалног парламента.

Плакета са сребрним грбом општине Сребреница накнадно ће бити уручена српском члану Предсједништва БиХ Младену Иванићу, а Плакета са бронзаним грбом додијељена је Међународном форуму солидарности /ЕМАУС/.

Осим предсједника Додика и великог броја грађана Сребреници, данашњој свечаној сједници присуствују министар одбране Србије Александар Вулин, министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић, изасланик предсједника Србије Имре Керн, градоначелник Брчко дистрикта Синиша Милић, неколико посланика и већи број начелника општина из Републике Српске.

Начелник општине Сребреница Младен Грујичић захвалио је предсједнику Додику и честитао добитницима општинских признања пожеливши наставак успјешне сарадње.

Говорећи о резултатима рада, Грујичић је рекао да се Сребреница опоравља највише захваљујући средствима од пет милиона евра које је за ову општину додијелила Србија, подршци предсједника Додика и предсједника Србије Александра Вучића и влада Републике Српске и Србије.

Након свечане сједнице и културно-умјетничког програма који су приредили чланови Српског културно умјетничког друштва "Свети деспот Стефан Лазаревић" из Сребренице предвиђен је обилазак новоизграђене зграде обданишта и отварање погона за производњу грађевинских контејнера "Економик груп" у новоизграђеној хали у Поточарима.

Оба ова објекта, као и мноштво других, изграђена су у протеклих годину дана средствима Србије.