ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана11/03/2018

СРБИЈА УВИЈЕК СПРЕМНА ДА ПОМОГНЕ СРЕБРЕНИЦИ И РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ

 

СРЕБРЕНИЦА, 11. МАРТА /СРНА/ - Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је данас да су Влада Србије и предсједник Александар Вучић увијек спремни да помогну Сребреници и Републици Српској да се мир и стабилност на овим просторима очувају.

 

Вулин је рекао новинарима у Сребреници, гдје је присуствовао обиљежавању Дана општине, да се тек сада види колико су биле погрешне изјаве да Србин не може да буде начелник ове општине, као што и види да Сребреница напредује, да њени грађани живе боље без обзира на вјеру и нацију, да имају нова радна мјеста, нове вртиће и бољи живот.

Он је захвалио Влади Републике Српске и предсједнику Српске Милораду Додику што воде рачуна о сваком дијелу Републике Српске и на тај начин помажу да се мир и стабилност на овом простору сачува, а то је за Србију од највишег могућег интереса.

"За нас нема већег интереса него да се мир, сигурност и стабилност на овим просторима сачува и учинићемо све потребно да управо тако и буде", рекао је Вулин.

Подсјетивши да је прије двије године на комеморацији у Поточарима био извршен покушај убиства тадашњег премијера Србије, а данас предсједника Александра Вучића, Вулин је упитао зашто још нема одговора на питање због чега је то неко покушао то да уради и зашто још нико није кажњен за то.

"Вучић који искрено воли ове људе, који је овдје дошао у име Србије да понуди руку помирења, дочекан је покушајем убиства", рекао је Вулин.

Он сматра да би било добро за све, без обзира на вјеру и нацију, да се сазна ко је покушао да убије премијера Србије и зашто нико не одговара за тако нешто.

"Верујем да би та једноставна истина помогла бољим односима наших земаља и бољим односима наших народа", истакао је Вулин.

Министар одбране Србије изразио је дубоко поштовање за бол сваке мајке Сребренице и затражио да се исто тако поштује и разумије бол сваке мајке Братунца, Подриња…

"Само истина и потпуно исто разумевање трагедије и бола сваке мајке може да нам помогне да наставимо даље", рекао је Вулин.

Вулин је честитао свим грађанима Сребренице Дан општине.