ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет13/03/2018

ЕВАКУИСАНА ПРВА ГРУПА ОД СТО ЦИВИЛА

 

ДАМАСК, 13. МАРТА /СРНА/ - Прва од двије групе од око сто цивила напустила је подручје сиријске источне Гуте хуманитарним коридором који води ка контролном пункту Ел Вафидин, изјавио је шеф руског Центра за помирење зараћених страна у Сирији Јуриј Јевтушенко.

 

Он је рекао да је, након разговора представника Центра са лидерима илегалних наоружаних група у источној Гути, постигнут договор о евакуацији двије групе сачињене од укупно сто цивила из Думе ка насељу Ел Вафидин и да међу евакуисанима има рањених.

Данашња евакуација је трећа оваква велика акције из источне Гуте. Раније су 52 особе напустиле Мисраб, док је 76 особа евакуисано из насеља Дубаи.

Први замјеник министра одбране Русије Валериј Герасимов изјавио је да се очекује евакуација више од хиљаду милитаната и цивила из источне Гуте, пренио је ТАСС.

"У складу са споразумом постигнутим са лидерима милитаната, данас је планирана евакуација више од хиљаду цивила и милитаната из подручја Думе", рекао је Герасимов на састанку представника руског Министарства одбране.