ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика13/03/2018

ШЕШЕЉ: ПОЈАЧАНИ ПРИТИСЦИ АМЕРИКЕ, МИЧЕЛ ЋЕ УРУЧИТИ УЛТИМАТУМ

 

БЕОГРАД, 13. МАРТА /СРНА/ - Предсједник Српске радикалне странке Војислав Шешељ изјавио је да се притисци САД на Србију појачавају и улазе у веома озбиљну фазу, што се види и кроз долазак америчког званичника Веса Мичела, који ће уручити ултиматум Србији да прихвати улазак самопроглашеног Косова и Метохије у УН и да притисне Београд да уведе санкције Русији.

 

"Улазак /самопроглашеног/ Косова у УН било би признање независности, макар Србија никад није донела ниједан званични акт по том питању. Ко Србију пита да ли она признаје независност неке државе, кад је та држава чланица УН", рекао је Шешељ новинарима у Скупштини Србије.

Он је оцијенио да би, ако би САД "са ножем под грлом" натјерале предсједника и Владу Србије да признају самопроглашено Косово, то значило "почетак краја Србије".

Лидер радикала је рекао да је Мичел дошао на Балкан да сузбије руски утицај на Балкану и да притисне предсједника Србије Александра Вучића и Владу да прихвате увођење санкција Русији.

Шешељ је упозорио и да је Мичел открио намјеру САД да "окупирају Брчко, како би поцепали Републику Српску на два дела" и да би се Српска утопила у унитарну БиХ.

Он је позвао предсједника и Владу Србије да предузму хитне мјере да би се Србија укључила у ОДКБ војни савез под вођством Русије, а да од Русије захтијева да постави своје војне снаге у западној Србији.

"Једини спас је у директном савезу са Русијом. Једино Русија може одвратити Американце од њихових сулудих планова на Балкану", закључио је Шешељ.