ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија13/03/2018

ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ ЗА ПОЧЕТАК ИЗГРАДЊЕ ДРИНСКОГ НАСИПА

 

БАЊАЛУКА, 13. МАРТА /СРНА/ - Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Стево Мирјанић, директор Јединице за координацију пољопривредних пројеката Стефан Митровић и градоначелник Бијељине Мићо Мићић потписали су данас у Бањалуци меморандум о разумијевању који је основ за почетак изградње дринског насипа, која се очекује почетком јуна.

 

Меморандум је основ за реализацију Пројекта заштите од поплава Дрине, у оквиру којег ће бити финансиране активности на изградњи насипа дуж лијеве обале те ријеке на потезу од Балатуна до Главичица у дужини од око 34 километра, укључујући и регулацију ријеке Јање у дужини од око 1,8 километара, од ушћа Јање у Дрину, па узводно.

Укупна вриједност пројекта за Републику Српску износи 13,8 милиона долара, што се у потпуности финансира из ИДА кредита Свјетске банке, који у цијелости враћа Влада Републике Српске, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Тендер за извођење радова који обухватају регулацију Јање у дужини од 1,8 километара од ушћа, па узводно и изградњу насипа у дужини од 2,8 километара од ушћа те ријеке, па до канала Дрина-Дашница припремљен је и спреман за објаву која се може очекивати током сљедеће седмице.