ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво13/03/2018

ГАЧАНИН ВОЗИО СА ФАНТОМКОМ НА ГЛАВИ

 

ТРЕБИЊЕ, 13. МАРТА /СРНА/ - Начелник Полицијске управе /ПУ/ Требиње Жарко Лакета рекао је да је на завидном нивоу стање јавног реда и мира, саобраћаја и криминалитета на подручју источне Херцеговине, те нагласио да је на основу планских активности и рада откривено више кривичних дјела и починилаца.

 

Лакета је истакао добар рад припадника ПУ Требиње, чији резултати, како је нагласио, доприносе да безбједносна ситуација на подручју које покривају буде добра.

Он је подсјетио да су припадници Одјељења за борбу против тероризма и екстремизма 16. фебруара ове године заједно са Јединицом за подршку на подручју Требиња ухапсили мушкарца из Гацка који је управљао возилом са фантомком на глави.

"Лице је криминалистички обрађено, а претресом куће и помоћних просторија у Гацку пронађени су и одузети војничка пушка, стартни пиштољ са припадајућим оквирима, аутоматска пушка, те око 150 метака различитог калибра", рекао је Лакета новинарима у Требињу.

Он је додао да је у овој години задокументовано и укупно 17 кривичних дјела недозвољене трговине, 20 лица су евидентирали као починиоце, те да је одузето 60.607 паклица цигарета чија се вриједност процјењује на око 190.000 КМ.

Када је ријеч о недозвољеној производњи и промету опојних дрога укупно је за два мјесеца одузето 6,75 килограма марихуане, а евидентирана су 24 прекршаја из злоупотребе опојних дрога.

"Полицијска управа Требиње је од почетка године извела 123 оперативно–тактичке мјере и радње", рекао је Лакета и истакао да се ништа случајно не дешава, већ да све раде у складу са плановима које усаглашавају са управама, односно са МУП-ом Републике Српске.

Требињска полиција је, како је раније и најавила, у претходном периоду вршила рацију у угоститељским објектима на подручју Требиња, те том прликом код лица чији су иницијали Д.М. пронашла пет замотуљака кокаина, односно седам грама, који је био спреман за даљу дистрибуцију.

Говорећи о илегалним преласцима државне границе, Лакета је подсјетио да је ПУ Требиње ове године ухапсила 55 лица.

Лакета је изразио незадовољство културом у саобраћају, те додао да без обзира на нови закон и казнену политику, учесници у саобраћају у великој мјери крше закон из безбједности саобраћаја.

Говорећи о случају Вукашина Паповића, који је осумњичен за фалсификовање докумената и рачуна, Лакета је рекао да "поједини медији пишу нешто што није тачно, односно што није у надлежности ове управе".

"Предмет `Паповић` је преузела Управа криминалистичке полиције са којом ће радити и ПУ Требиње. Предмет је у надлежности Окружног јавног тужилаштва Требиње, па се за све информације треба њима обратити. Оно шта ја могу да кажем то сам и рекао. Не може се очекивати да се овај предмет ријеши за 15 или мјесец дана или да се пише о именима којих можда има или нема", рекао је Лакета.

Он је нагласио да се предмет ради и да га нико не може сакрити, те подсјетио да је отворен први дио документације и да слиједи отварање и другог дијела предмета изузетих приликом претреса.

"Беспотребно је да се подижу било какве тензије о том предмету", истакао је Лакета.