ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво14/03/2018

ЦРНАДАК И ФЕРГУСОН ДАНАС У ПОСЈЕТИ УДРУЖЕЊИМА У БАЊАЛУЦИ

 

САРАЈЕВО, 14. МАРТА /СРНА/ - Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак и амбасадор Велике Британије у БиХ Едвард Фергусон посјетиће данас у Бањалуци два удружења која се баве пружањем подршке дјеци и лицима са Дауновим синдромом и потешкоћама у развоју.

 

Црнадак и Фергусон посјетиће Центар за подршку породицама дјеце и лица са потешкоћама у развоју "Дајте нам шансу - Звјездице", а потом и Удружење грађана "Даун си и ми", чији је рад финансијски подржао Дипломатски зимски базар, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

У пратњи Фергусона биће и његова супруга, члан организационог одбора Дипломатског зимског базара Каролина Фергусон.

У просторијама "Звјездица" у 10.30 часова биће одржана заједничка конференција за новинаре на којој ће осим Црнатка, Фергусона и његове супруге учествовати и представници оба удружења.

Центар за подршку породицама дјеце и лица са потешкоћама "Дајте нам шансу - Звјездице" окупља породице дјеце и лица са потешкоћама у развоју с циљем тражења систематског и институционалног рјешења за пружање помоћи породицама дјеце и особа с потешкоћама у развоју.

Удружење грађана "Даун си и ми" основали су 22. маја 2014. године родитељи дјеце са Дауновим синдромом са основним циљем укључивања ових лица у све активности друштва и заједнице.