ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија14/03/2018

ЂОКИЋ ДАНАС НА ОТВАРАЊУ ПРИВРЕДНЕ ИЗЛОЖБЕ У БЕОГРАДУ

 

БАЊАЛУКА, 14. МАРТА /СРНА/ - Министар индустрије енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић присуствоваће данас у Београду званичној церемонији отварања Пете међународне привредне изложбе "Експо Русија-Србија 2018".

 

Ђокић ће отварању присуствовати у 12.00 часова у Конгресном центру хотела "Метропол палас", најављено је из ресорног министарства.

Након званичног отварања и разгледања изложбе, Ђокић ће у име Владе Републике Српске говорити на округлом столу о перспективама сарадње у области иновација, укључујући мала и средња предузећа.

Циљ изложбе "Експо Русија-Србија 2018", која траје до петка, 16. марта, је јачање трговинских веза и стратешког партнерства Србије и Русије, укључујући земље Југоисточне Европе.

На изложби ће бити представљене различите гране индустрије, као што су грађевинарство, енергетика, технологије за уштеду енергије, индустрија нафте и гаса, машиноградња, металургија, ваздушни и жељезнички саобраћај, туризам, пољопривредно-индустријски комплекс, прехрамбена индустрија, рударство, високотехнолошке и иновативне гране, банкарство, телекомуникације, медицина, фармација и образовање.