ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија13/03/2018

ИЗРАЂЕН НАЦРТ СТРАТЕГИЈЕ РАЗВОЈА ЕНЕРГЕТИКЕ ДО 2035. ГОДИНЕ

 

БАЊАЛУКА, 13. МАРТА /СРНА/ - Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић изјавио је данас у Бањалуци да је ресорно министарство израдило Нацрт стратегије развоја енергетике Републике Српске до 2035. године.

 

"Поштујући уставне обавезе и надлежности, Министарство је израдило наведени нацрт, а коначну верзију документа требало би да утврди Влада и усвоји Народна скупштина. Након усвајања, може се говорити о оквирној стратегији развоја сектора енергетике БиХ, гдје треба усагласити ставове Српске и Федерације БиХ", рекао је Ђокић у разговору са амбасадором Велике Британије у БиХ Едвардом Фергусоном.

Нa састанку је разговарано о изради допуне Стратегије развоја енергетике Републике Српске, те о усклађивању закона Српске са енергетском регулативом ЕУ и поручено да Српска располаже значајним ресурсима, те да је Велика Британија важан инвеститор у Републици Српској и БиХ.

"Очекујем да и у наредном периоду наставимо радити на унапређењу сарадње, а све са циљем развоја економије, привлачења нових инвестиција у регион и јачања стабилности унутар БиХ", навео је Ђокић.

Он је захвалио Фергусону на досадашњој сарадњи и нагласио да је Велика Британија подржала измјене и допуне енергетске стратегије за Републику Српску до 2035. године.