ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво14/03/2018

СПОМЕН НА НАЈМЛАЂЕГ ПОГИНУЛОГ СРПСКОГ БОРЦА СПОМЕНКА ГОСТИЋА

 

БИЈЕЉИНА, 14. МАРТА /СРНА/ - У част најмлађег српског војника Споменка Гостића који је дао свој живот за Републику Српску у Бијељини ће 25. марта бити одржана улична атлетска "Трка сјећања", најављено је из градског одбора Удружења дјеце погинулих бораца "Насљеђе".

 

Покровитељи трке су Влада Републике Српске, Министарство просвјете и културе, Министарство породице, омладине и спорта, као и Скупштина града Бијељина, уз подршку Атлетског савеза Републике Српске.

Осим "Насљеђа", организатори "Трке сјећања" су Атлетски клуб "Академац" из Бијељине и Удружење грађана "Филмски документарни центар" из Бањалуке, а њихов циљ је да овај спортски догађај пређе у традицију и да поједине трке буду уврштене у календар међународних атлетских трка.

Планирано је да у недјељу, 25. марта, у Бијељини буду одржане уличне трке дјеце предшколског узраста, ученика, рекреативаца и професионалних атлетичара.

Из Удружења "Насљеђе" подсјећају да је у организацији "Филмског документарног центра" Бањалука снимљен документарни филм о Споменку Гостићу, најмлађем борцу Војске Републике Српске који је дао свој живот за свету српску земљу.

Атлетски клуб "Академац" из Бијељине годинама организује уличне атлетске трке у граду и то је клуб који не наплаћује чланарину за своје такмичаре и чланове.

Удружење "Насљеђе" у Бијељини помаже дјеци погинулих бораца и њиховим породицама и његује лик и дјело српских бораца који су уткали своје животе у темеље Републике Српске, међу којима је и сам Споменко Гостић.