ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво14/03/2018

ОПШТИНА ТРАЖИ ПОМОЋ ОД ИНСТИТУЦИЈА СРПСКЕ

 

КОСТАЈНИЦА 14. МАРТА /СРНА/ - Начелник општине Костајница Драго Бундало затражио је од предсједника и Владе Републике Српске, те Републичке управе Цивилне заштите помоћ због ситуације на подручју ове општине које су задесиле поплаве и клизишта.

 

"Начелник је данас упутио допис у којем је образложио ситуацију на подручју општине, те од највиших институција Српске затражио помоћ", рекао је Срни портпарол општине Александар Пашић.

Он је поновио да је водостај ријеке Уне у паду и да су у овом тренутку већи проблем три клизишта.

"Пут у Мракодолу који је затрпало клизиште је прочишћен, а друго клизиште у овом селу налази се близини стамбеног објекта. Улица Михајла Пупина због клизишта је и даље непроходна. Механизација је била на терену како би се овај пут оспособио, али за сада нису безбједни услови за радове", навео је Пашић.

Он је додао да водостај Уне пада и да је у 12.00 часова износио 451 центиметар што је за два центиметра мање у односу на водостај у 10.00 часова.

"Охрабрујуће је и то што падају водостаји узводно од Костајнице, а и ниво рјечице Тавије је нижи за десетак центиметара", казао је Пашић.