ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво14/03/2018

ЗАХВАЛНОСТ ЗА ПОДРШКУ ВЕЛИКЕ БРИТАНИЈЕ У БОРБИ ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ

 

БАЊАЛУКА, 14. МАРТА /СРНА/ - Министар правде Републике Српске Антон Касиповић упознао је данас амбасадора Велике Британије у БиХ Едварда Фергусона о активностима Министарства на пољу превенције борбе против корупције.

 

Касиповић је изразио захвалност Фергусону за досадашњу подршку Амбасаде у области борбе против корупције, коју је пружила путем пројеката које финансира фонд Уједињеног Краљевства за добро управљање.

Касиповић се током састанка осврнуо на израду и садржај нове Стратегије борбе против корупције у Српској од 2018. до 2022. године, те пратећег Акционог плана, чији је циљ јачање правног и институционалног оквира у овој области.

"Ресорно министарство препознало је и подржало напоре невладиних организација, које су први пут активно учествовале у изради овог докумета, како би се створио оптималан законски оквир за смањивање нивоа корупције те омогућило веће учешће грађана у борби против те појаве", саопштено је из Министарства правде.

Фергусон је нагласио да је импресиониран бројем закона које је Министарство правде Српске предлагало Народној скупштини Републике Српске током ове и прошле године.