ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво14/03/2018

ЦЕТИЊСКИ ОСНОВЦИ ДОНИРАЛИ ХРАНУ НАРОДНОЈ КУХИЊИ "МАТИ ЈЕЛИСАВЕТА"

 

ЦЕТИЊЕ, 14. МАРТА /СРНА/ - Ученици цетињске Основне школе "Ловћенски партизански одред" организовали су уз помоћ својих наставника акцију прикупљања намирница за потребе Народне кухиње "Мати Јелисавета" са Цетиња, која је дио активности Митрополије црногорско-приморске у пружању помоћи социјално угроженом становништву.

 

Током акције у којој су учествовали ученици и наставници школе, прикупљено је више од 100 килограма брашна, 50 литара уља, 50 килограма шећера, три пакета пасте, 10 килограма пиринча и много других намирница, потребних за рад Народне кухиње.

Народна кухиња "Мати Јелисавета" отворена је у кући Данице Јоветић, монахиње Јелисавете, коју је завјештала Митрополији црногорско-приморској, дневно припреми 150 оброка.

"Мало је рећи да нас је овакав поступак дјеце одушевио", рекао је управник Народне кухиње Младен Божовић и додао да су дјеца тиме показала заинтересованост и чисту, искрену љубав према свима којима је помоћ потребна.

Дјеца су се током посјете упознала о раду Народне кухиње и помагала у паковању, али и дистрибуцији оброка за најугроженије суграђане, преноси Митрополија црногорско-приморска.

"Били су презадовољни што могу да помогну. Радили су заједно са нама. Отворили смо им широм врата Народне кухиње да се упознају са тим како могу да помогну, шта све треба да се ради да би оброци стигли до крајњих корисника", истакао је Божовић.

Он је истакао да, иако овакви случајеви нису чести у данашње вријеме, свакако представљају диван примјер и подстрек младима да помажу.