ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво14/03/2018

ВУКОТИЋ: МЕКТИЋЕВЕ ИЗЈАВЕ ШТЕТЕ СРПСКОЈ

 

БАЊАЛУКА, 14. МАРTА /СРНА/ - Предсједник Удружења "Ветерани Републике Српске" Душко Вукотић рекао је Срни да изјаве министра безбједности БиХ Драгана Мектића у којима оптужује лидере у Српској да "подржавају паравојне организације да би застрашили политичке противнике", прије свега штете Републици Српској.

 

"Не улазећи у мотиве и стварне разлоге за таквим информацијама, сматрам да су такве оцјене опасне по Републику Српску, поготово ако се дају са такo високе позиције - министра безбједности БиХ", истакао је Вукотић.

Вукотић је рекао да му није познато каквим информацијама располаже Мектић, али да је досадашња пракса показала да приче о постојању паравојних формација у Републици Српској немају никаквог упоришта.

"Ничим није доказано нити показано да су `Српска част` или било која друга организација која има предзнак српски, терористичке или паравојне формације", истиче Вукотић.

Вукотић каже да они који су именовали Мектића на дужност министра безбједности БиХ требају још једном да провјере шта је у његовим тврдњама тачно, а шта није.

"Уколико се покаже да су такве приче Мектића штетне по Републику Српску и без основа, крајње је вријеме да га политички санкционишу", истакао је Вукотић.

Према његовим ријечима веома је неозбиљно причати о "Ноћним вуковима" као паравојним формацијама када се сликају са неким из "Српске части" или са неком познатом личношћу из Републике Српске, а када се са њима слика Мектић они су онда само мотористи.

Министар безбједности БиХ Драган Мектић оптужио је лидере у Републици Српској за националистичку реторику и подршку паравојним организацијама како би застрашили политичке противнике и придобили гласаче уочи октобарских избора, пише Ројтерс.