ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво14/03/2018

ЦВИЈЕТИНОВИЋ: МЕКТИЋ ДА ОБРАТИ ПАЖЊУ НА СЛАЊЕ ЉУДИ ИЗ ФБиХ У СИРИЈУ

 

БИЈЕЉИНА, 14. МАРТА /СРНА/ - Предсједник Удружења ветерана "Гарде Пантери" Бијељина Петар Цвијетиновић рекао је данас да је свака изјава о обуци грађана Републике Српске у Русији бесмислена и апсолутно нетачна и поручио министру безбједности БиХ Драгану Мектићу да се окани Српске и почне да ради свој посао за који је плаћен.

 

Цвијетиновић је у изјави Срни истакао да Удружење ветерана "Гарде Пантери"
оштро осуђује иступе Мектића и поручује му да би требало да обрати пажњу на оно што се дешава у Федерацији БиХ /ФБиХ/, односно на чињеницу да тамо људе шаљу на ратишта у Сирију.

"Очигледно је да је велики број људи из ФБиХ на ратиштима у Сирији, али и у Ираку и Либији и нека Мектић о томе поведе рачуна", рекао је Цвијетиновић.

Он сматра да је изјава, коју је Мектић дао Ројтерсу, у сврху предизборне кампање и његове политичке борбе против политичких противника.

"Република Српска је држава српског народа и свакако да смо ми у њој, ми Срби националисти јер је волимо. Ако руководство и шири националистичку реторику, Удружење и ја лично стојимо на тој страни и не споримо свакоме право да воли своје", рекао је Цвијетиновић.

Он је додао да Удружење апсолутно подржава садашње руководство Републике Српске у настојању да се очува Република, њена територија и њен народ.

"Увијек ћемо стајати уз руководство Републике Српске, јер то је нешто што смо стварали, крв проливали, за што смо се борили и што смо успјели да одбранимо и сачувамо", рекао је Цвијетиновић.

Министар безбједности БиХ Драган Мектић оптужио је лидере у Републици Српској за националистичку реторику и подршку паравојним организацијама како би застрашили политичке противнике и придобили гласаче уочи октобарских избора.