ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво14/03/2018

ПОСВЕЋЕНИ СТВАРАЊУ КВАЛИТЕТНИХ УСЛОВА ЗА СТУДЕНТЕ

 

БАЊАЛУКА, 14. МАРТА /СРНА/ - Министарство просвјете и културе Републике Српске посвећено је стварању квалитетних услова за смјештај свих студената, а у протеклом периоду Влада је уложила 30 милиона КМ у изградњу и опремање три студентска дома у Бањалуци, Фочи и на Палама и обезбиједила смјештај за 1.200 студената, речено је данас Срни у овом министарству.

 

"Отворени смо за разговор са студентима и до сада смо увијек заједно тражили рјешења за сва питања која се односе на услове студирања и смјештај студената у Републици Српској", истичу у Министарству.

У Министарству просвјете наводе да је у току процедура за избор најповољнијег понуђача за обнову павиљона један и два Студентског центра "Никола Тесла" у Бањалуци, за шта је обезбијеђено 2.700.000 КМ без ПДВ-а.

Министарство просвјете и културе суфинансира исхрану и смјештај студената у студентским домовима да би био обезбијеђен смјештај студената под повољнијим условима.

Представници Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву и Уније студената Републике Српске затражили су хитан састанак са предсједником Владе Српске Жељком Цвијановић и надлежним министрима, да би се, како наводе, дошло до коначног рјешења у вези са изградњом нових студентских домова у Источном Новом Сарајеву.