ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Занимљивости11/04/2018

ВАНРЕДНО СТАЊЕ ЗБОГ "СВЕ ВЕЋИХ АКТИВНОСТИ ДЕМОНА"

 

ВАТИКАН, 11. АПРИЛА /СРНА/ - Ватикан је прогласио "ванредно стање" због све више пријава о "демонским активностима" и организовао обуку свештеника за егзорцизам /истјеривање ђавола/.

 

Између 16. и 21. априла у Риму ће бити одржани курсеви егзорцизма, а основу ће чинити "молитва за ослобађање душа од злих духова".

Вијест о порасту "демонских активности" и "опсједања" објављена је након што је Ватикан демантовао да је папа Фрањо устврдио да "Пакао не постоји".

Новинар Еугенио Скалфари оптужен је за искривљавање папиних ријечи када је објавио његову изјаву у којој се наводи: "Пакао не постоји, постоји само нестанак грешних душа".

Међународно удружење егзорциста, које подржава Ватикан, прогласило је ванредно стање након великог пораста броја захтјева за овим обредом.

Ватикански радио објавио је изјаву свештеника Бениња Палиле, који тврди да око 500.000 вјерника затражи егзорцизам сваке године само у једној држави - Италији.

Најистакнутији ирски егзорциста Пет Колинс позвао је више свештеника на обуку за егзорцизам, наводи британски лист "Дејли мејл".

Он тврди да се потражња за његовим услугама вишеструко повећала током посљедњих година.

Колинс наводи да свештеници требају да науче да разликују знакове психичке болести од опсједнутости демонима.