ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана15/04/2018

СРПСКИ НАРОД ЖЕЛИ МИР И СТАБИЛНОСТ

 

КОЗАРСКА ДУБИЦА, 15. АПРИЛА /СРНА/ - Предсједник Скупштине Србије Маја Гојковић поручила је данас да је на српском народу да памти злочине који су над њим почињени и да преноси трагичну историју млађим генерацијама, али са поруком да Срби желе мир и стабилност.

 

"Ми смо фактор мира и стабилности. Српски народ је велики и достојанствен који неће дозволити да му буде угрожена слобода, нити да му се икада више понове страдања каква су била у даљој и ближој историји", рекла је Гојковићева новинарима након централног обиљежавања Дана сјећања на жртве усташког злочина - геноцида у концентрационом логору Јасеновац и његовом највећем стратишту Доњој Градини.

Она је истакла да су ове поруке упућене у име Србије, као фактора мира и стабилности и њеног предсједника Александра Вучића.

"Мир и стабилност су нам потребни због будућих генерација, због тога што нас је све мање и што сматрамо да једино са искреном поруком мира, не само вербалним порукама, него и чиновима сарадње у региону, можемо да изградимо добру будућност за млађе генерације да престану да напуштају ове просторе", рекла је Гојковићева и додала да је из истог разлога потребна и економска сарадња.

Она је поручила свима који желе да ревидирају дијелове српске историје, да размисле у чије име то раде и за чију будућност граде такве односе.

Напомињући да су владе Српске и Србије прије неколико година договориле заједничко обиљежавање значајних датума српског народа, Гојковићева је истакла да обнављањем традиције обиљежавања историјских догађаја који спајају српски народ желе да отргну од заборава трагедију коју су Срби доживјели.

Она је подсјетила да се годинама ћутало и прикривало ужасно и тешко страдање српског народа у Независној Држави Хрватској /НДХ/, у којој је убијено стотине хиљада Срба, Јевреја и Рома са идејом да ови народи буду истребљени.

Гојковићева је констатовала да су они који су замислили и створили
НДХ, жељели да српском народу украду будућност, с обзиром на број убијених а тиме и нестворених породица и нерођених припадника овог народа.