ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија16/04/2018

РЕФОРМЕ ВЛАДЕ СРПСКЕ ДАЈУ ПОЗИТИВНЕ РЕЗУЛТАТЕ

 

БАЊАЛУКА, 16. АПРИЛА /СРНА/ - Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић и шеф Делегације ЕУ у БиХ Ларс-Гунар Вигемарк оцијенили су да се реализација Реформске агенде у Српској одвија у складу са предвиђеном динамиком и да реформски захвати Владе Српске дају позитивне резултате.

 

Цвијановићева и Вигемарк, који су се састали данас у кабинету премијера Српске у Бањалуци, сагласили су се да о томе свједоче и сви макроекономски показатељи, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Вигемарк је упознао Цвијановићеву да је при крају поступак израде мишљења Европске комисије на одговоре на Упитник које су израђивале све надлежне институције у БиХ у оквиру система координације, те да се у наступајућем периоду може очекивати и његово званично представљање.

Саговорници су размијенили мишљење и о активностима које се спроводе у областима владавине права и реформе јавне управе, сагласивши се да систем координације представља оквир за реализацију свих активности у области европских интеграција у БиХ, укључујући и процес програмирања средстава помоћи ЕУ ИПА два.