ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика16/04/2018

ГДЈЕ ЈЕ ИВАНИЋ НА ПОМЕНУ У ДОЊОЈ ГРАДИНИ?

 

БИЈЕЉИНА, 16. АПРИЛА /СРНА/ - Члан Главног одбора СНСД-а Недељко Ћорић затражио је од српског члана Предсједништва БиХ Младена Иванића да каже зашто није присуствовао комеморативном скупу у Доњој Градини и обиљежавању Дана сјећања на жртве усташког злочина у концентрационом логору Јасеновац и шта је то било важније од помена стотинама хиљада убијених Срба.

 

"Сасвим је на мјесту запитати се да ли српски политичар који не дође на највеће српско стратиште, а у међувремену обилази којекакве форуме по Турској, често тркне до Лондона и којекуда по бијелом свијету, може представљати српски народ у Предсједништву БиХ", рекао је Ћорић Срни.

Ћорић је упитао да ли је трка за личном међународном подршком пред предстојеће изборе Иванићу важнија од помена стотинама хиљада Срба које су мучки убиле усташе.

"Зар није могао одвојити сат времена и појавити се са осталима у Доњој Градини, а не да шаље свог изасланика. У Доњу Градину може и Иванићев изасланик, а у Истанбул, Лондон, Париз, Рим - само лично Иванић", рекао је Ћорић.

Он сматра да је то срамота за човјека и политичара који је члан Предсједништва БиХ и то из Републике Српске у којој се и налази Доња Градина.

У Доњој Градини јуче је одржана централна манифестација обиљежавања Дана сјећања на жртве усташког злочина - геноцида у концентрационом логору Јасеновац и његовом највећем стратишту Доњој Градини.

На основу првих ексхумација које је урадила државна комисија Федеративне Народне Републике Југославије, а које је потврдио центар "Симон Визентал", закључено је да је у јасеновачким логорима нестало 500.000 Срба, 80.000 Рома, 32.000 Јевреја и неколико десетина хиљада антифашиста различитих националности.