ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво16/04/2018

ЈАВНИМ УСТАНОВАМА САДНИЦЕ ЦВИЈЕЋА ЗА "ЉЕПШЕ СУТРА"

 

ФОЧА, 16. АПРИЛА /СРНА/ - Организација Црвеног крста Фоча подијелила је јавним установама у Фочи 2.100 садница цвијећа у оквиру програма" За љепше сутра".

 

Саднице цвијећа, набављене уз помоћ Министарства породице, омладине и спорта Српске и општине Фоча красиће дворишта основних школа "Веселин Маслеша" и "Свети Сава", Дјечијег вртића "Чика Јова Змај", Студентског дома и Сервис центра за особе са тешкоћама у развоју "Трачак наде".

"Кренули смо од најмлађих, од обданишта, школа, “Трачка наде” до студената. Циљ нам је да дјеца и млади науче да чувају животну средину и да дају допринос њеном љепшем изгледу”, рекла је секретар фочанског Црвеног крста Снежана Ковач.

Двије основне школе добиле су по 600 садница цвијећа, а посао садње припао је члановиме еколошке секције.

Директор Студентског дома Срђан Драшковић захвалио се Црвеном крсту на поклону, подсјећајући да је Шумско газдинство "Маглић" раније поклонило стабла украсног високог и ниског растиња, што је заједно значајан допринос уређењу околине.

"Ово је наша прва заједничка активност са Црвеним крстом и надамо се да ће сарадња бити настављена. Трудићемо се да, колико смо у могућности, помогнемо активности Црвеног крста, који је једна од најбољих организација у Фочи", рекао је Драшковић.

Он је додао да ће наставити да уређују простор око дома.

"У плану имамо и спортско игралиште за студенте, а посадићемо и траву на оним површинама гдје је нема", навео је Драшковић.