ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво16/04/2018

БОЖОВИЋ: УМЕСТО РЕШЕЊА УБИСТВА - МИСТИФИКАЦИЈА

 

ПРИШTИНА, 16. АПРИЛА /СРНА/ - Данас су навршена три мјесеца од убиства Оливера Ивановића, предсједника Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда"/СДП/, а починиоци још нису откривени.

 

Ксенија Божовић, замјеник предсједника СДП-а, наводи да је убиство обавијено велом тајне и да се, "како вријеме одмиче, Ивановићево убиство из минута у минут мистификује".

"Ником није јасно шта ради специјално тужилаштво Косова, због чега су истражне радње враћене на почетак и како то да тужилаштво из Косовске Митровице пуна два месеца није водило случај", истиче она.

Неприхватљиво је, наводи Божовићева, да се секретарица у СДП-у четири пута саслушава, те да и она сутра, други пут, сада пред специјалним тужиоцем, мора да даје изјаву.

"Не знам нити нам је јасно шта то ново можемо да кажемо у односу на већ дате изјаве", каже Божовићева, оптужујући правосудне органе да ћутањем настоје да додатно све увију у вео тајне.

Она упозорава да СДП, као ни Ивановићева породица, до данас нема било какву информацију о истражним радњама.

У знак револта, због неефикасне истраге, непозната лица су током прошле ноћи у сјеверној Косовској Митровици исписала графите са ликом Оливера Ивановића.

"Tо је реакција на ћутање одговорних и покушај да се прозове савест људи који су давали или дају гаранције да ће расветлити убиство Оливера Ивановића", оцјењује Божовићева.

Чланови СДП-а покренули су потписивање петиције која ће бити предата општини самопроглашеног Косова и Метохије Северна Митровица, којом траже да трг у Улици кнеза Лазара или улици Сутјеска, у којој је Ивановић убијен - буде назван по Оливеру Ивановићу.