ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво16/04/2018

ЦВИЈАНОВИЋ: ВЛАДА ЋЕ ПОВЕЋАТИ ИЗДВАЈАЊА ЗА СРНУ

 

БАЊАЛУКА, 16. АПРИЛА /СРНА/ - Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је Новинска агенција Републике Српске - СРНА активно учествовала у свакој фази развоја Српске и да је планирано повећање плата један од начина да Влада покаже да цијени оно што запослени у Срни раде.

 

"Усмјерени смо на јачање Срне у будућем периоду и задовољна сам чињеницом да сам данас са руководством Агенције могла да договорим да ће Влада повећати средства за ову медијску кућу. Став Владе је да то буде усмјерено превасходно на повећање плата", истакла је Цвијановићева.

Она је захвалила запосленима на преданом раду и свему што су чинили заједно са другим институцијама Републике Српске да би Српска имала овако добру агенцију.

"Мислим да је изузетно важно што данас обиљежавамо 26 година рада Срне, што је један озбиљан период. У тај озбиљан период стале су различите фазе развоја Републике Српске и у свакој од тих фаза активно је учествовала Срна", рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци, након што је присуствовала обиљежавању 26 година рада ове медијске куће.

Цвијановићева сматра да новинарска струка захтијева пажњу без обзира што се понекад политичарима и не свиђа оно што чују од новинара.

Она је напоменула да је повећање плата у Срни предвиђено путем ребаланса републичког буџета који ће ускоро бити усвојен у Народној скупштини, истичући да запослени у овом медију могу да рачунају на то повећање од јунске плате.

"Нема рада институција без доброг новинарског посла, нити доброг новинарског посла ако институције нису отворене за сарадњу", истакла је Цвијановићева.

СРНА је основана 7. априла 1992. године на Палама одлуком Народне скупштине тадашње Српске Републике БиХ као Српска новинска агенција – СРНА, прва српска новинска агенција у БиХ.

Одлуком Владе Републике Српске, 27. марта 2008. године добила је садашњи назив -Новинска агенција Републике Српске - СРНА.

У агенцији су запослена 74 радника, док статус хонорарног сарадника има њих 40.

СРНА има 12 информативних сервиса који прате дешавања у Републици Српској, федерацији БиХ, Србији, Црној Гори и осталим земљама региона, Русији и свијету.