ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво16/04/2018

У НАРЕДНОМ ПЕРИОДУ ИНTЕНЗИВИРАTИ РАД НА СВИМ ПИTАЊИМА

 

БАЊАЛУКА, 16. АПРИЛА /СРНА/ - На сједници Имплементационог одбора Владе Републике Српске и Савеза синдиката Српске договорено је да се у наредном периоду интензивира рад на свим питањима, посебно када је ријеч о општем колективном уговору.

 

Овим уговором би требало да буде прописан минимум остваривања права која су утврђена Законом о раду, а који ће постати основ за закључивање гранских и појединачиних колективних уговора, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

На данашњој сједници у Бањалуци разговарано је и о спровођењу мјера утврђених Меморандумом о заједничким мјерама за период 2018-2020. година и Акционим планом за реализацију мјера Владе Републике Српске за 2018. годину.

Меморандумом о заједничким мјерама за период 2018-2020. година закључен је 18. децембра прошле године између Владе Републике Српске и Савеза синдиката с циљем наставка политика које су договорене путем Реформске агенде, те ангажманом са међународним финансијским институцијама.

Мјере дефинисане овим Меморандумом представљају основу рада свих ресора и институција Републике Српске на које се односе.

Сједницом Имплементационог одбора предсједавао је потпредсједник Владе Републике Српске и министар правде Антон Касиповић, а у име Владе присуствовао је и министар рада и борачко-инвалидске заштите Миленко Савановић.

Сједници су присуствовали и предсједник Савеза синдиката Ранка Мишић, предсједници гранских синдиката металске индустрије и рударства, те просвјете и кутуре, Тане Пеулић и Драган Гњатић.

Имплементациони одбор Владе и Савеза синдиката именован је на сједници Владе 15. јануара.