ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет16/04/2018

НАПАДИ НА СИРИЈУ У НАЦИОНАЛНОМ ИНТЕРЕСУ

 

ЛОНДОН, 16. АПРИЛА /СРНА/ - Британски премијер Тереза Меј рекла је да је одлука Лондона у војној акцији у Сирији донесена у националном интересу Британије, а не као резултат притиска америчког предсједника Доналда Трампа.

 

"Ми нисмо то урадили само зато јер је то од нас тражио Трамп, ми смо то урадили јер вјерујемо да је то била исправна ствар и у томе нисмо сами. Постоји широка подршка за акцију коју смо предузели", рекла је Мејова у обраћању парламенту.

Она је додала да је њена одговорност као премијера да доноси такве одлуке, као и да је овдје основу чинио и хуманитарни аспект.

Оправдавајући војне ударе на Сирију и улогу Лондона у томе она је рекла да је у једном тренутку постало јасно да сама дипломатија неће заштитити цивиле, пише "Дејли мејл".

Она је осудила изјаву лидера лабуриста Џеремија Корбина који је рекао да се војна акција никада није требало да се догоди без претходног одобрења Савјета безбједности УН.

Корбин се, такође, заложио да буде усвојен закон којим ће бити спријечена свака евентуална војна акција без претходног одобрења парламента.