ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво16/04/2018

ПОДРШКА ЗА МЕЂУНАРОДНО ДРУЖЕЊЕ ДЈЕЦЕ СА ПОСЕБНИМ ПОTРЕБАМА

 

ГРАДИШКА, 16. АПРИЛА /СРНА/ - Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић подржао је данас у разговору са представницима организатора Прво међународно дружења дјеце са посебним потребама "Сви смо ми дио вас", које ће у Доњим Подградцима код Градишке окупити 1.700 дјеце из ове категорије.

 

О Првом међународном дружењу дјеце са посебним потребама, које ће бити одржано 26. и 27. маја, Малешевић је у Градишци разговарао са директором Културног центра Жељком Благојевићем, директорима основних школа и предсједником Удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Драгославом Шиником.

Позивом на хуманитарни број 1416 Малешевић и Благојевић су на конференцији за новинаре симболично подржали пројекат "Сви смо ми дио вас".

Наводећи да је са директорима школа разговарао о томе на који начин ће они подржати манифестацију, Малешевић је похвалио Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Градишка на одлучности да први организују међународно дружење дјеце са посебним потребама.

Предсједник овог удружења Драгослав Шиник рекао је да је потврђено да у Градишку са подручја земаља бивше Југославије, 26. и 27. маја долази 1.700 дјеце са посебним потребама.

Шиник је нагласио да ће за око 650 дјеце у пратњи родитеља бити организовано преноћиште и додао да је до данас потврђено 350 смјештајних јединица, те да је код грађана пробуђена свијест и да се јављају како би помогли и понудили смјештај.

Директор Културног центра Жељко Благојевић рекао је да ова установа подржава пројекат "Сви смо ми дио вас" и додао да је на данашњем састанку министра упознао о пројектима које је реализовао Културни центар.