ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво17/04/2018

РУГИП ДОБИО СПОР ВОЂЕН ПО ТУЖБИ "ГЕОИНЖЕЊЕРИНГА" И "ГИС СОФТА"

 

БАЊАЛУКА, 17. АПРИЛА /СРНА/ - Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове /РУГИП/ добила је спор вођен по тужби привредних друштава "Геоинжењеринг" Бањалука и "ГИС софт" Брчко ради накнаде штете настале приликом извођења премјера и других геодетско-техничких радова.

 

У дугогодишњем судском спору ова два привредна друштва су од РУГИП-а, који је заступало Правобранилаштво Републике Српске, потраживала више од 3,9 милиона КМ.

Правоснажном пресудом Вишег привредног суда у Бањалуци одбијена је жалба "Геоинжењеринга" и "ГИС софта" и потврђена првостепена пресуда Окружног привредног суда у Бањалуци.

"Пресудом је утврђено да су ова привредна друштва од РУГИП-а незаконито потраживала накнаду за радове који нису били предмет уговора закљученог са РУГИП-ом", саопштено је из РУГИП-а.

Због поступања супротно одлукама надлежних органа у случају "Геоинжењеринг", РУГИП је поднио десет кривичних пријава против бившег директора Тихомира Глигорића, с обзиром на чињеницу да је због злоупотребе службеног положаја и овлашћења у привреди, Српској и њеним грађанима нанесено око 19 милиона КМ штете.