ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво17/04/2018

ТЕОДОР МЕРОН У ТРОДНЕВНОЈ ПОСЈЕТИ САРАЈЕВУ

 

САРАЈЕВО, 17. АПРИЛА /СРНА/ - Предсједник Хашког механизма Теодор Мерон боравиће од данас до четвртка, 19. априла, у званичној посјети Сарајеву, гдје ће са представницима градских власти разговарати о успостављању информативног центра у овом граду, саопштено је из Механизма.

 

Предсједник Хашког механизма требало би да се састане и са градоначелником Сарајева Абдулахом Скаком с којим ће разговарати о успостављању информативног центра у Сарајеву, који ће омогућити дигитални пориступ електронским копијама свих јавних досијеа и архивских материјала Хашког трибунала.

Планирано је да се информативни центар, први такве врсте у бившој Југославији, званично отвори у наредним мјесецима у просторијама Градске вијећнице у Сарајеву.

У оквиру посјете, Мерон ће се састати са званичницима Суда БиХ, укључујући предсједника Суда Ранка Дебевца, предсједника Одјељења за ратне злочине Минку Крехо, судију Даворина Јукића и регистрара суда Емиру Хоџић да би расправљали о низу тема, укључујући обавезу Механизма да помаже властима у бављењу случајевима ратних злочина.