ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика17/04/2018

УСВОЈЕНЕ ИЗМЈЕНЕ ЗАКОНА О ПЛАТАМА У ИНСТИТУЦИЈАМА БиХ

 

САРАЈЕВО, 17. АПРИЛА /СРНА/ - Дом народа Парламентарне скупштине БиХ усвојио је данас без расправе Закон о измјени Закона о платама и накнадама у институцијама БиХ.

 

Овим законским приједлогом предвиђа се изједначавање платних разреда за чланове Комисије за разматрање жалби са другим запосленим у институцијама БиХ који раде послове исте сложености и за које је потребна иста стручна спрема.

Без расправе је усвојен Закон о измјенама и допунама Закона о ваздухопловству БиХ који прописује да генерални директор Дирекције за цивилно ваздухопловство БиХ и његови замјеници убудуће не буду државни службеници, него именована лица.

Због неприсуства предлагача, за наредну сједницу је одгођено разматрање у првом читању Приједлога закона о измјени и допунама Закона о независним и надзорним тијелима полицијске структуре БиХ којим се детаљније појашњава избор полицијских службеника у Одбор за жалбе полицијских службеника, који је предложио Савјет министара.

Приједлогом закона дефинише се да свако полицијско тијело БиХ које има статус управне организације предлаже министру безбједности БиХ по два полицијска службеника за чланове Одбора за жалбе, од којих ће министар предложити четири полицијска службеника Савјету министара на избор и именовање.

Није прихваћен захтјев Уставноправне комисије Дома народа за продужење рока за достављање мишљења или обуставу законодавног поступка о Приједлогу закона о допунама Закона о комуникацијама у првом читању, чиме је за њега обустављен законодавни поступак. /наставиће се/не/об/љљ