ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика17/04/2018

УСВОЈЕН ПРИЈЕДЛОГ ИЗМЈЕНА ЗАКОНА О СЛУЖБИ У ОРУЖАНИМ СНАГАМА

 

САРАЈЕВО, 17. АПРИЛА /СРНА/ - Дом народа Парламентарне скупштине БиХ усвојио је данас у Сарајеву, без расправе, Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о служби у Оружаним снагама БиХ, у првом читању.

 

Подршку Дома народа добио је и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о заштити лица која пријављују корупцију у институцијама БиХ, такође у првом читању.

Делегат Драгутин Родић /ДНС/ питао је да ли је овај закон у истовјетном тексту упућен и у Представнички дом, гдје је обустављен законодавни поступак, на шта му је предсједавајући Дома народа Огњен Тадић одговорио да се овај закон у складу са Пословником налази у процедури у овом дому.

Дом народа прихватио је и извјештај о раду парламентарног војног повјереника, извјештај о спроведеној ревизији учинка о теми "Ефикасност припреме пројеката реформе јавне управе у БиХ", извјештај о спроведеној ревизији учинка о теми "Праћење реализације препорука ревизије учинка", као и извјештај о раду Комисије за избор и праћење рада Агенције за превенцију корупције и координацију борбе против корупције за прошлу годину.

"Зелено свјетло" Дома народа добио је и извјештај о раду Привремене истражне комисије Дома народа за прибављање информација о спољнополитичком статусу БиХ.

Делегат Небојша Радмановић /СНСД/ који, иако је члан, али није учествовао у раду ове комисије, сматра да ово тијело није урадило посао који је од њега тражен, због чега није подржао овај извјештај.

Подршку делегата добили су и извјештај о раду Независног одбора парламента БиХ, као независног тијела полицијске структуре БиХ, као и План рада овог одбора.

Дом народа дао је сагласност за разрјешење замјеника директора Агенције за превенцију корупције и координацију борбе против корупције БиХ Драгана Анђелића са ове функције, као и сагласност за ратификацију низа међународних споразума.

Делегат Марио Караматић /ХСС/ предложио је закључак у вези са финансијским пословањем и извјештајима Спољнотрговинске коморе БиХ да у ову институцију буду упућени надлежни контролни органи, као и да буде извршена ревизија финансијског пословања Коморе, што је Дом народа и прихватио, након чега је завршен рад 37. сједнице.