ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија17/04/2018

ШАРОВИЋ: У СЕПТЕМБРУ НОВИ "АГРОКОР"

 

САРАЈЕВО, 17. АПРИЛА /СРНА/ - Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић изјавио је данас на Бледу да је основна нагодба са повјериоцима у случају "Агрокор" постигнута, те да ће након истека рока за жалбу, у септембру, настати нови "Агрокор".

 

"Тежак период је прошао. `Агрокор` је ушао у мирну фазу. Ребрендовање је протекло успјешно, `Меркатор` је поново у БиХ, и што је најважније обавезе према добављачима извршавају се у законском року", рекао је Шаровић.

"Агрокор" преузимају кључни повјериоци и, како сада ствари стоје, контролу над дијелом "Агрокора" имаће двије руске државне банке, Сбербанка и ВТБ банка, и то до 50 одсто, од чега само Сбербанка 40 одсто, саопштено је из Министарства спољне трговине и економских односа БиХ.

"Агрокор" ће наставити да дјелује као холдинг, а власници ће бити повјериоци чије ће сједиште компаније бити у Холандији.

Осим Шаровића, састанку су присуствовали и министар привреде Хрватске Мартина Далић, министар за привредни развој и технологију Словеније Здравко Почивалшек, министар за трговину, туризам и телекомуникације Србије Расим Љајић, те министар трговине Црне Горе Биљана Јакић.