ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана24/04/2018

САРАДЊА СА РУСИЈОМ НЕ МОЖЕ БИТИ ОГРАНИЧЕНА БИЛО КОЈИМ ДРУГИМ САРАДЊАМА

 

БАЊАЛУКА, 24. АПРИЛА /СРНА/ - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да сарадња између Републике Српске и Руске Федерације није и не може бити ограничена било којим другим сарадњама, као и да сарадња са ЕУ не може да буде на уштрб сарадње са Руском Федерацијом.

 

Након састанка са предсједником руског Савјета Федерације Валентином Матвијенко, Додик је посебно нагласио сарадњу Српске и Руске Федерације на политичким питањима, те захвалио предсједнику Русије Владимиру Путину на јасном и уравнотеженом ставу по питању Дејтонског мировног споразума у БиХ.

"Данас смо разговорали о низу политичких и економских питања, те исказали висок степен сагласности. Република Српска је задовољна и поносна на добре односе са Руском Федeрацијом и желимо да их подигнемо на још већи ниво", рекао је Додик на конференцији за новинаре.

Предсједник Српске је захвалио на пажњи Руске Федерације према Републици Српској, истичући да су претходни разговори указали на пријатељство и уважавање по свим питањима.