ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура13/05/2018

ГИМНАЗИЈАЛЦИ ПОНОВО НАСТУПАЈУ СА ПРЕДСТАВОМ "ДРАГА ЈЕЛЕНА СЕРГЕЈЕВНА"

 

БИЈЕЉИНА, 13. МАЈА /СРНА/ - Гимназијалци из Бијељине, чланови Драмског клуба "Вирус", у уторак, 15. маја, извешће у Центру за културу "Семберија" представу "Драга Јелена Сергејевна", Људмиле Разумовске.

 

Ученици бијељинске Гимназије "Филип Вишњић" премијерно су извели ову представу 25. априла, а поново је изводе због одличне реакције публике.

Професор српског језика у Гимназији Валентина Видаковић рекла је Срни да су приликом премијерног приказивања представе гимназијалци обрадовали публику, те се тражила карта више.

Видаковићева је истакла да је драма, иако је написала прије више од тридесет година, и данас веома актуелна и модерна.

"Драмски сукоб приказан на сцени је вјечити сукоб добра и зла, сукоб генерација, сукоб двије различите животне филозофије. Преиспитује се улога школе и професора у савременом друштву, улога родитеља у васпитању дјеце, однос нових генерација према моралним вриједностима", објаснила је Видаковићева.

Према њеним ријечима, агресивност материјализма и капитализма мијењају младог човјека који је збуњен и разапет између онога чему га уче професори и онога што види у реалности.

Видаковићева сматра да ће представа подстаћи публику на размишљање и она ће сигурно дуго носити у себи Јелену Сергејевну.

Сценографију и режију за ову представу радила је Видаковићева са професором Оливером Пандуревић.

У представи глуме Исидора Давидовић, Ђорђе Мирковић, Срђан Крстић, Дејан Томић и Ведрана Тодоровић. Музику је урадио Светозар Мојић. За визуелни идентитет задужена је Михаела Бојић.

Почетак представе заказан је за 20.00 часова.