ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика15/05/2018

СНСД: ИВАНИЋ СЕ СЈЕТИ ШЕКОВИЋА САМО У ИЗБОРНОЈ ГОДИНИ

 

ШЕКОВИЋИ, 15. МАЈА /СРНА/ - Општински одбор /ОО/ СНСД-а Шековићи саопштио је данас да је почасни предсједник ПДП-а Младен Иванић имао прилику да помогне овој општини, али да му она никада није била приоритет, осим у изборној години.

 

Поводом Иванићеве најаве да ће бити основан фонд за стимулисање инвестиција у Шековићима, из ОО СНСД-а наводе да је Иванић, у вријеме док је био предсједник Владе Републике Српске, имао прилику да помогне овој општини, као и да је за скоро четири године као члан Предсједништва БиХ могао довести донаторе, али да му то никада није био приоритет.

"Иванић је на изборима 2014. године у Шековићима поражен од садашњег премијера Жељке Цвијановић, чиме су становници ове општине дали до знања шта мисле о његовом раду и доприносу који је дао за развој ове општине", додаје се у саопштењу СНСД-а.

Из шековићког СНСД-а подсјећају да је ПДП 14 година био на власти у општини Шековићи и да у том периоду "није радила ни улична расвјета" у овом мјесту.

"Сада су Шековићи постали велико градилиште. Уређује се корито ријеке Дрињаче, асфалтирају улице, адаптирају сеоски путеви, повећавају стипендије и буџет спортским клубовима, поправљају системи за водоснабдијевање, а општина је постала прва у БиХ која је покривена лед расвјетом", наведено је у саопштењу.

Из СНСД-а Шековићи наводе да је посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Драган Галић био предсједник Скупштине општине Шековићи пуних девет година.

"За то вријеме Галић је ведрио и облачио општином и успио запослити само своје партијске послушнике и то су биле његове инвестиције", наводи се у саопштењу Општинског одбора СНСД-а Шековићи које је потписао предсједник одбора Момир Ристић.

Почасни предсједник ПДП-а Младен Иванић изјавио је 12. маја у Шековићима да се ова средина налази у озбиљној кризи, да се смањује број становника, те да заслужују већу пажњу свих нивоа власти.

Он је рекао да треба осмислити фонд који би помогао и стимулисао инвеститоре да дођу у Шековиће.