ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана16/05/2018

ГОВЕДАРИЦА: НЕПРИХВАTЉИВА ОДЛУКА О ДУГОРОЧНОМ ЗАДУЖИВАЊУ

 

БАЊАЛУКА, 16. МАЈА /СРНА/ - Шеф Клуба посланика СДС-а Вукота Говедарица рекао је да клуб посланика ове странке неће прихватити Приједлог одлуке о измјени Одлуке о дугорочном задуживању Републике Српске за ову годину, јер Влада. како каже, скоро половину изворних прихода у буџету троши на отплату дугова.

 

"То је неприхватљиво и то треба мијењати", рекао је Говедарица током расправе на посебној сједници Народне скупштине о Приједлогу одлуке о измјени Одлуке о дугорочном задуживању Републике Српске за 2018. годину.

Он је навео да Влада Српске од 2012. године, када је усвојен нови Закон о задужењу, дугу и гаранцијама Српске, покрива буџетски дефицит краткорочним и дугорочним задужењима.

Говедарица је додао да је тиме добијен један велики оквир за задуживање, који је драстично већи него што је било по старом закону.

Приједлогом одлуке о измјени одлуке о дугорочном задуживању Републике Српске за 2018. годину врши се измјена максималног износа дугорочног задуживања Српске за ову годину са 477.000.000 КМ на износ до 540.126.000 КМ. /наставиће се/бој/бон