ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана16/05/2018

КЕЛЕЧЕВИЋ: ХРАБРА ОДЛУКА О ИЗЛАСКУ НА МЕЂУНАРОДНО TРЖИШTЕ

 

БАЊАЛУКА, 16. МАЈА /СРНА/ - Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Сњежана Келечевић рекла је данас да је Приједлог одлуке о измјени Одлуке о дугорочном задуживању Републике Српске за ову годину, којим је предвиђен и излазак на међународно финансијско тржиште, храбра одлука.

 

"Не сматрам да је то погрешно и алармантно ако имамо повећање прихода", рекла је Келечевићева током расправе на посебној сједници Народне скупштине о Приједлогу одлуке о измјени Одлуке о дугорочном задуживању Републике Српске за 2018. годину.

Посланик Српске радикалне странке Републике Српске Миланко Михајилица сматра да се одлука о дугорочном задуживању доноси због тога што је изборна година и да она има предизборни карактер.

Посланик СДС-а Недељко Гламочак упитао је да ли је "за Српску добар овај самостални излет на међународно финансијско тржиште", као и продаја обвезница Српске.

"Са којом ми то храброшћу самостално излазимо са обвезницама на то тржиште без гаранције и сигурности", упитао је Гламочак.

Приједлогом одлуке о измјени одлуке о дугорочном задуживању Републике Српске за 2018. годину врши се измјена максималног износа дугорочног задуживања Српске за ову годину са 477.000.000 КМ на износ до 540.126.000 КМ. /наставиће се/бој/бон