ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија16/05/2018

ЦВИЈАНОВИЋ: ВЛАДА ОПРЕДИЈЕЉЕНА ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ ПРИВРЕДНОГ АМБИЈЕНТА

 

БАЊАЛУКА, 16. МАЈА /СРНА/ - Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да је Влада опредијељена за наставак реализације мјера које ће допринијети додатној фискалној стабилности, те унапређењу економског и привредног амбијента Српске.

 

Током данашњег састанка Цвијановићеве са делегацијом Међународног монетарног фонда /ММФ/, предвођеном шефом Мисије ММФ-а за БиХ Надимом Илахијем, оцијењено је да је досадашња сарадња Владе Српске и ММФ-а била добра.

"Саговорници су изразили увјерење да ће коректна сарадња бити настављена", саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

У саопштењу се наводи да је на састанку разговарано о економским темама у Републици Српској и БиХ, у контексту реализације актуелног аранжмана са овом међународном финансијском институцијом.

Саговорници су заједнички оцијенили да су реформске мјере, које Влада Српске спроводи у складу са Писмом намјере, дале позитивне резултате, чему у прилог говори и остварени економски раст, те дали пуну подршку Приједлогу ребаланса буџета Републике Српске.

Састанку је присуствовао и резидентни представник ММФ-а у БиХ Франциско Пароди.