ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана16/05/2018

ИДЕЈНО РЈЕШЕЊЕ ЗА МЕМОРИЈАЛНИ ЦЕНTАР ДОЊА ГРАДИНА

 

БАЊАЛУКА, 16. МАЈА /СРНА/ - Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић истакао је данас да је рад под шифром "А8888" добио награду од 15.000 КМ на конкурсу за израду идејног урбанистичко-архитектонског рјешења Меморијалног центра у Спомен-подручју Доња Градина.

 

Малешевић је у Народној скупштини Републике Српске рекао да ауторски тим овог рада чине дипломирани инжењери архитектуре Марина Радуљ, Маја Милић Алексић, Милана Недимовић, Слободан Пеулић, а сарадник је студент архитектуре Маја Радмановић.

"Рад под шифром `А8888` издваја се од свих осталих конкурсних приједлога јасним, једноставним и упечатљивим просторним концептом. Урбанистичко-архитектонски елементи композиције обликовани су тако да чине органску цјелину са пејзажом, чије су амбијенталне, визуелне и симболичке вриједности тиме уважене и истакнуте", навео је Малешевић образлажући информацију о спроведеној процедури јавне набавке посредством конкурса за израду идејног урбанистичко-архитектонског рјешења Меморијалног центра у Спомен-подручју Доња Градина.

Откуп у износу од 5.000 КМ добио је рад под шифром "М4118", чији је аутор "УРБИС ЦЕНТАР" Бањалука, а ауторски тим чине Саша Б. Чворо, Малина Чворо, Небојша Јеремић, Нада Медић, док је сарадник Ђорђе Шебић.

Посланици ће се, након што је размотрена ова информација, у 15.30 часова изјашњавати о апсолвираним тачкама дневног реда. /наставиће се/бон/бој/вј