ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво16/05/2018

ГЛУМЦИ ИЗ ЗРЕЊАНИНА ОДИГРАЛИ ЛУТКАРСКУ ПРЕДСТАВУ "ТРАПАВИ ЗМАЈ"

 

ЗВОРНИК, 16. МАЈА /СРНА/ - Народно позориште "Тоша Јовановић" из Зрењанина извело је данас у зворничком Дому омладине луткарску представу "Трапави змај" у оквиру програма обиљежавања 21. маја - Дана града.

 

Управник зрењанинског позоришта Иван Француски рекао је да је представу "Трапави змај" режирала редитељка и глумица Ирена Тот.

"Представа је интересантна и добијала је бројна признања и награде. Намијењена је дјеци нижих разреда основне школе, а у њој се ради о неспретном, али јако симпатичном трапавом змају", рекао је Француски и додао да су глумци зрењанинског позоришта први пут у Зворнику.

Он је оцијенио да су дјеца, којих је била пуна велика сала Дома омладине, уживала у представи.

Према програму обиљежавања Дана града, градоначелник Зворника Зоран Стевановић примиће у петак, 18. маја, ученике завршних разреда средњих школа који имају "Вукове дипломе", те стријелце противградне заштите и спортисте.

Биће одржан и Први међународни џудо турнир "Зворник опен" у суботу, 19. маја, у Рекретивно-спортском центру.

На Дан града, у понедјељак, 21. маја, биће положени вијенци на централном споменику за 1.080 погинулих бораца у одрбрамебно-отаџбинском рату.

Истог дана на свечаној академији биће додијељена градска признања појединцима, предузећима и установама за развој града, те премијерно приказан документарни филм под називом "Зворник то је мој град".

У Улици Светог Саве ће у уторак, 22. маја, бити оргнизована Градска трка, док ће у вечерњим часовима "Позориште младих Зворник" извести позоришну представу "Шпијун".

Промоција првог тома Енциклопедије Републике Српске предвиђена је за сриједу, 23. маја, док ће 24. маја, професори, ученици и пријатељи Музичке школе "Војин Комадина" у Дому омладине одржати концерт посвећен свом граду.

У Рекреативно-спортском центру ће, 25. маја, бити отворен тродневни "Гранд при" теквондо, а истог дана зворнички писци и пјесници приредиће књижевно вече.

Фестивал гитаре "Згитар фест", шести по реду, биће одржан 26. маја, док ће на стадиону фудбалског клуба "Дрина" бити организован "Дрина куп 2018" за млађе категорије у фудбалу.

Изложбом паса на градској плажи 27. маја, биће одржана завршна манифестација поводом Дана града.

Назив Зво/р/ник први пут се помиње у списима Дубровачког архива 21. маја 1410. године, па је тај датум Зворник узео за обиљежавање Дана града.