ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво16/05/2018

ИДУЋЕ НЕДЈЕЉЕ ПОЛИЦАЈЦИ У НОВИМ УНИФОРМАМА

 

БИЈЕЉИНА, 16. МАЈА /СРНА/ - Полиција у Бијељини ће од наредне недјеље бити у новим униформама, потврђено је Срни у бијељинској Полицијској управи.

 

Полиција Републике Српске је у 2018. години добила нову, брендирану и квалитетну униформу америчког произвођача "5.11.", чији материјал и крој дају гаранцију квалитета у наредне три године, за разлику од претходне која је трајала двије године.

Што се тиче визуелног дијела, у састав униформе враћена је шапка, односно уведен је шешир за жене у саставу Полиције Републике Српске.

У састав редовне униформе враћа се и кравата, само на кошуљу дугих рукава.

Из полиције наводе да су новине уведене и у дизајн униформе саобраћајне полиције, која се одликује бијелом шапком и бијелим нарукавима са флуоресцентним ознакама.

Основне боје су остале исте, а видљиве су све ознаке, од грба Републике Српске и Министарства унутрашњих послова /МУП/, до чина и имена полицијског службеника.

Овакву униформу користи више од 20 полиција у свијету.

У Министарству унутрашњих послова кажу да се униформе полицијским управама у Републици Српској достављају по испоруци, а досадашњи утисци полицијских службеника са терена, али и грађана, су позитивни.