ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво16/05/2018

МИГРАНТИ ПОКУШАЛИ ДА БЛОКИРАЈУ САОБРАЋАЈ, УДАЉЕНИ СА ПРЕЛАЗА

 

САРАЈЕВО, 16. МАЈА /СРНА/ - На гранични прелаз Велика Кладуша-Маљевац данас је дошло између 60 до 70 лица афроазијског поријекла која су без документа за прелазак границе покушала да блокирају саобраћај преко прелаза након што им припадници Јединице граничне полиције Велика Кладуша и МУП-а Хрватске нису дозволили прелазак границе, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

 

Припадници Јединице граничне полиције Велика Кладуша у сарадњи с колегама из МУП-а Унско-санског кантона успоставили су нормализацију саобраћаја преко прелаза, те удаљили ова лица с подручја прелаза у унутрашњост БиХ, наводи се у саопштењу.

Федерални медији јавили су да је група миграната данас лијегањем на коловоз била привремено блокирала Гранични прелаз Маљевац код Велике Кладуше, али да је прелаз деблокиран након што су се мигранти послије интервенције полицијских снага, без употребе силе, разишли.

Инцидент се догодио у послијеподневним сатима, наводно због одлуке општинских власти Велике Кладуше да измјести мигранте из парка у центру града, гдје посљедњих мјесеци бораве под ведрим небом.