ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво16/05/2018

РАДОЈИЧИЋ: ОБИЉЕЖАВАЊЕ СЛАВЕ АУTЕНTИЧНО ЗА СРПСКИ НАРОД

 

БАЊАЛУКА, 16. МАЈА /СРНА/ - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је вечерас да је важно држати се традиције и да је обиљежавање славе нешто што је аутентично у традицији српског народа.

 

Радојичић је додао да је постала традиција да се Бањалучани уочи славе Града и Храма Христа Спаситеља - Спасовдана, окупе и заједно подсјете на вриједности које треба чувати.

"Град Бањалука, иако већ лијеп, сваке године се мијења на боље и у својој богатој биографији додаје још по неку нову слику. Слава града је прилика и да се подсјетимо на оно што смо урадили у претходној години", рекао је Радојичић обраћајући се грађанима који су дошли да испрате културно-умјетнички програм "У сусрет Спасовдану".

Он је најавио да ће поводом славе града сутра у Храму бити служена Света архијерејска литургија, те обављен чин освештања славског жита и колача, али ће бити отворен и "Бањалучки фестивал цвијећа" по којем је раније град био познат.

У оквиру Програма "У сусрет Спасовдану", Бањалучанима су се представили Мјешовити хор Српског пјевачког друштва "Јединство" Бањалука, Мјешовити хор Универзитета и Академије умјетности Бањалука, те хор свештеника Епархије бањалучке.

Спасовданску свечаност увеличали су и фолклорни ансамбл и Народни оркестар Културно-умјетничког друштва "Свети Сава", те Ансамбл народних игара и пјесама "Веселин Маслеша", гуслар Иван Поповић и градски тамбурашки оркестар.