ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво17/05/2018

ПРВИ БАЊАЛУЧКИ ФЕСТИВАЛ ЦВИЈЕЋА

 

БАЊАЛУКА, 17. МАЈА /СРНА/ - У највећем граду Републике Српске данас ће свечано бити отворена тродневна манифестација Први бањалучки фестивал цвијећа.

 

На тродневном Фестивалу цвијећа учествоваће десетак излагача, који у својој понуди имају велики избор цвијећа, биљака, садница, цвјетних аранжмана, опреме за хортикултуру, као и декоративни садни материјал, саопштено је из Градске управе.

Бањалучки фестивал цвијећа имаће и богат пратећи програм, који обухвата школу аранжирања и предавања стручњака о темама из области хортикултуре и пејзажне архитектуре.

Трећи дан Фестивала замишљен ја као продајна изложба цвијећа када ће сви посјетиоци моћи куповати и имати прилику да добију од стручњака савјете о гајењу цвијећа.

Намјера Града јесте да се врати Фестивал цвијећа по узору на некадашњи који је био чувена манифестација посвећена цвијећу у региону.

Истовремено, у град се вратио и тулипан бањалука, а који овог прољећа краси градске паркове.

"Циљ је да се промовише Бањалука као град зеленила, обогате манифестациони и туристички садржаји, као и промоција професија цвјећара, произвођача цвијећа и декоративног садног материјала, те пејзажне архитектуре и хортикултуре", навели су из надлежног Одјељења за комуналне послове.

Сви суграђани и гости Бањалукe позвани су да посјете Дом омладине гдје их очекује цвјетна оаза.

У сусрет овом фестивалу центар Бањалуке је добио "цвјетно рухо", односно у централној градској пјешачкој зони постављене су велике жардињере, у којима је засађено сезонско цвијеће и стабло дуда падајуће форме.