ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво17/05/2018

АНКЕТНОМ ОДБОРУ ДОСТАВЉЕНА ТРАЖЕНА ДОКУМЕНТАЦИЈА

 

БАЊАЛУКА, 17. МАЈА /СРНА/ - Анкетном одбору, формираном одлуком Народне скупштине Републике Српске с циљем сагледавања свих релевантних чињеница у вези са случајем страдања Давида Драгичевића, све институције којима је упућен захтјев доставиле су одређену документацију и сутра ће бити одржана прва радна сједница овог одбора, саопштено је из републичког парламента.

 

У саопштењу се подсјећа да је Анкетни одбор на конститутивној сједници 15. маја упутио захтјеве за достављање документације о овом случају главном тужиоцу Окружног тужилаштва у Бањалуци Желимиру Лепиру, министру унутрашњих послова Републике Српске Драгану Лукачу, директору републичког Завода за судску медицину Жељку Карану, као и предсједнику Српске Милораду Додику.

На прву радну сједницу, која ће бити одржана сутра, Анкетни одбор позвао је директора републичког Завода за судску медицину Жељка Карана и начелника Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Дарка Илића.

Каран је на сједницу Анкетног одбора позван у 14.00 часова, а Илић у 16.00 часова, наводи се у саопштењу.

Народна скупштина Републике Српске формирала је на 26. посебној сједници 10. маја Анкетни одбор с циљем сагледавања свих релевантних чињеница у вези са случајем страдања Давида Драгичевића.

Предсједник Анкетног одбора је Бранислав Бореновић, замјеник предсједника Драго Калабић, а чланови Недељко Гламочак, Миланко Михајилица и Горан Ђорђић.