ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Занимљивости17/05/2018

ЈЕРЕМИЋ: БИКА МАЛИШУ ВОЛИМ, А ЉУБАВ НИЈЕ НА ПРОДАЈУ

 

НОВИ САД, 17. МАЈА /СРНА/ - Једна од највећих атракција Међународног пољопривредног сајма је трогодишњи бик Малиша тежак 1.560 килограма из Пољопривредног газдинства "Браће Јеремић" из Салаша црнобарског у општини Богатић.

 

Његов власник Раденко Јеремић, каже да нема те цијене по којој би га продао, јер га за њега веже бескрајна љубав.

"Једноставно ја волим Малишу, а моја љубав према бику није на продају макар за њега давали баснословне новце! Својом умиљатошћу купио ми је и срце и душу, још док је био теленце и нема тих пара које би ме натерале да га дам, па да оде под нож", рекао је Јеремић Срни на штанду његовог газдинства на Националној изложби стоке.

На питање Срне, шта је онда његов мотив довођења бика на велику сајамску смотру у Новом Саду, он је одговорио, "да га народ види".

"Нека народ на сајму види ову лепоту од бика и увери се шта Србија може да одгоји! Ја нешто овако лепо нисам имао у својих 65 година живота. А, верујте много бикова ми је прошло кроз руке. Кад је Малиша у питању просто говорећи, све коцкице сложиле су се на право место и у право време и бик остаје код мене", јасан је Јеремић.

Поносни власник, каже да бик дневно конзумира од 16 до 18 килограма концентроване хране и ако тако настави до сљедеће године би могао тежином достићи и до 1.700 килограма.

Најтежи бик на Националној изложби стоке је приплодни бик Диско, тежак тачно 1.600 килограма, од кога је до сада продато више од 170.000 доза сјемена, рекли су власници овог бика на штанду Сточарско-ветеринарског центра Крњача код Београда.

Бик Диско је сименталске расе и, као и Малиша, није на продају.

У Новом Саду је у току 85. Међународни пољопривредни сајам, један од највећих смотри аграра и агро-бизниса у Централној и Југоисточној Европи.

Осим из Србије, своје производе на Пољопривредном сајму излаже 1.500 излагача из 60 земаља Европе и свијета.

Републику Српску на овом сајму, на штанду њене Привредне коморе представља осам фирми.

Сајам траје до понедјељка, 21. маја у отвореном и затвореном простору Новосадског сајма.