ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво17/05/2018

ИСПРАВИТИ ГРЕШКЕ У РАСПОДЈЕЛИ НОВЦА КЛУБОВИМА

 

БИЈЕЉИНА, 17. МАЈА /СРНА/ - Градски менаџер Бијељине Милош Стевановић изјавио је након разговора са представницима 12 незадовољних спортских клубова у граду да ће проблем расподјеле новца за спорт бити ријешен активирањем буџетске резерве путем ребаланса буџета, који ће бити усвајан на мајској сједници Скупштини града.

 

Стевановић је рекао да је овај оквирни закључак договорен на састанку којем су присуствовали представници позиције и опозиције у граду и најавили подшку за проналажење рјешења за финансирање свих спортских клубова.

"Градска управа жели максимално да подржи спорт, јер је то подршка дјеци која су ангажована у спортским клубовима и ко год промовише и посвети се дјеци у граду заслужује и подршку Градске управе", навео је Стевановић и додао да је проналазак рјешења максимално подржао и градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

Предсједник Скупштине града Славиша Марковић изразио је жаљење због проблема у вези са расподјелом новца за спорт и истакао да је Бијељина град спорта и да се годишње за финансирање више од 100 клубова издваја директно 1,5 милиона КМ, уз 300.000 КМ за инфраструктуру у спорту.

Он је најавио да ће градски менаџмент припремити амандман на ребаланс буџета Града за додатна средства из буџетске резерве за спорт, као подршку за 12 незадовољних клубова и исправљање неправилности које су начињене у првобитној расподјели.

"Уз правичну и добру расподјелу 1,5 милион КМ је довољно да сви клубови буду задовољни", оцијенио је Марковић и додао да ће незадовољни спортски клубови у року од два дана доставити своју процјену о износу новца који им је потребан за завршетак ове спортске сезоне.

Представник Удружених спортских клубова Бранимир Ђокић изјавио је новинарима да је ријеч о 12 клубова у којима тренира 2.000 дјечака и дјевојчица који се такмиче у различитим спортовима и нивоима такмичења.

"Савјет за спорт у Бијељини није правилно распоредио средства и радујемо се данашњем закључку и потенцијалном враћању новца за помоћ у финансирању", каже Ђокић и подсјетио да су незадовољни спортски радници два мјесеца указивали на неправилности и узалуд тражили договор са градоначелником.

Као представник опозиције, шеф Клуба одборника СНСД-а Недељко Ћорић најавио је њихову подршку у Скупштини града за договорени закључак и затражио транспарентност у раду Градске управе.

Ћорић је Бијељину назвао градом апсурда, јер су се на састанку међу незадовољнима нашли најуспјешнији клубови града и најбољи градски спортиста, али не и градоначелник Мићо Мићић, који је потписао одлуку о расподјели новца за спорт и није се одазвао на разговор тражен два мјесеца.

"Опозиција тражи да се објави правилник о додјели средстава и начину на који су она подијељена клубовима, јер да је то урађено по закону и правилнику не би ни било незадовољних", истакао је Ћорић и изнио сумњу да је тај правилник злоупотријебљен.